ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.ΑΜΥΝΑ

Επικίνδυνα παιχνίδια στην Κύπρο...ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ!!!!!

Συνεχίζει τα επικίνδυνα παιχνίδια στη Μεσόγειο η Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι οι γεωτρήσεις γίνονται υπό το βλέμμα των ξένων δυνάμεων, που έχουν γυρίσει την πλάτη στον Ερντογάν.

Στο οικόπεδο 11 της κυπριακή ΑΟΖ διεξάγεται ένας σύγχρονος ψυχρός πόλεμος! Συνολικά 7 χώρες έχουν στείλει ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις στην περιοχή, με αφορμή την έναρξη γετρήσεων στο κοίτασμα «Ονησίφορος» από τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία TOTAL-ENI. Η Ελλάδα έχει στείλει την κανονιοφόρο «Νικηφόρος», το Ισραήλ 2 πανίσχυρες φρεγάτες, η Γαλλία 3 πολεμικά πλοία, η Αμερική το Αεροπλανοφόρο «George Bush» και φυσικά η Κύπρος ό,τι διαθέτει σε ναυτική ισχύ. Στο σημείο βρίσκεται και το πλοίο -φύλακας, το υπό βρετανική σημαία “TROMS HERA” που θα βρίσκεται για λόγους ασφαλείας δίπλα στο West Capella καθ' όλη τη διάρκεια της γεώτρησης.
Το πλοίο West Capella, που φέρει το γεωτρύπανο, έχει φτάσει στην κυπριακή ΑΟΖ από τα ξημερώματα της Τετάρτης. Αφού έκανε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες είναι πλέον έτοιμο να ρίξει το τρυπάνι στο βυθό και να ξεκινήσει τη γεώτρηση.
Η περιοχή στη λεκάνη της Μεσογείου μυρίζει μπαρούτι και δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ένα θερμό επεισόδιο το οποίο ενδεχομένως να δημιουργήσει συνθήκες εμπλοκής.
ΣΑΝΟΥΤΟΣAbout Unknown

Από το Blogger.