ΦΑΓΗΤΟ

REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super.///Traditional Romanian Food in Brasov, Romania

REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super.///
Traditional Romanian Food in Brasov, Romania
Η ρουμάνικη κουζίνα είναι το αποτέλεσμα από ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και αντανακλά την ιστορία της χώρας της, που στο πέρασμα των χρόνων έχει βρεθεί κάτω από ελληνικό, ρωμαϊκό, τουρκικό και αυστρο-ουγγρικό ζυγό, ενώ άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Ρωσία είχαν επίσης επιρροή στη γλώσσα και την κουλτούρα της. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στα σημαντικότερα πιάτα της Ρουμανίας…
Sarmale
Το sarmale ή λαχανοντολμάδες (οι γνωστοί μας σαρμάδες) είναι ένα πιάτο που καταναλώνεται όλη τη χρονιά στην Ρουμανία, ειδικά στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αυτή η συνταγή παράγεται με χοιρινό, λάχανο τουρσί, λάχανο και ντομάτες.
Mezeluri
Οι Ρουμάνοι λατρεύουν να διασκεδάζουν και σχεδόν κάθε γιορτή περιλαμβάνει σαλάμι, λουκάνικα και τυριά, που είναι γνωστά σαν mezeluri (ορεκτικά). Πολλά από τα λουκάνικα είναι από την Ουγγαρία, τη Γερμανία και την Πολωνία, ωστόσο το ρουμάνικο salam de sibiu είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Επίσης πολλά από τα τυριά είναι από την Ελλάδα, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Το ποτό που προτιμούν περισσότερο μαζί με ένα ορεκτικό είναι η ţuică, ένα δυνατό brandy δαμάσκηνου, παρόμοιο με τη rakia της Βουλγαρίας και το slivovitz της Σερβίας.

About Unknown

Από το Blogger.