TASTE

REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια

REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super Χοιρινό φρικασέ με μαρούλια
REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super Φτιάχνουμε χοιρινό φρικασέ με μαρούλια και αυγολέμονο. Από τα πιο ωραία Ελληνικά πιάτα με εύκολή σπιτική συνταγή

Υλικά (για 5-7 μερίδες):
1 ½ με 2 κιλά χοιρινό (ή αρνάκι σε μερίδες -λαιμό και μπροστινό μέρος-)
4 – 5 μαρούλια τρυφερά χοντροκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένα
7- 10 κουταλιές λάδι
½ φλιτζ. λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο:
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
χυμό από 2 λεμόνια
Ζωμό από το φαγητό

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά (ή το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας ) .
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκόβουμε σε λεπτές ροδέλες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε όλα στην άκρη να στραγγίξουν.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το ανακατεύουμε μερικές φορές ώσπου να ροδίσει καλά. Αρχίζουμε μετά να ρίχνουμε τα μαρούλια, τον άνηθο και ανακατεύουμε ώσπου να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και να σωθούν τα υγρά τους.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε , όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό τόσο όσο σκεπαστεί το κρέας.
Αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, αντί για νερό, προσθέτουμε λίγο κρασί.
Σβήνοντας το φαγητό έχουμε υπόψη μας να αφήσουμε λίγο ζουμάκι για να δέσει το αυγολέμονο.
Αυγοκόβουμε:
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά μέχρι να γίνουν κρεμμώδη.
Προσθέτουμε σιγά – σιγά τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Με μια κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε σιγά–σιγά συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε. Επαναλαμβάνουμε 1-2 φορές ακόμα.
Σβήνουμε την φωτιά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το αβγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε το φαγητό μα ώστε να το απολαύσουμε ζεστό .

About labros giotis

Από το Blogger.