Bacalhau (παστός μπακαλιάρος)Ο μπακαλιάρος αποτελεί μια σταθερά στην πορτογαλική κουζίνα, τόσο μάλιστα, που λέγεται ότι υπάρχει μία διαφορετική συνταγή για μπακαλιάρο για κάθε μέρα του χρόνου. Ο παστός μπακαλιάρος (κι όχι ο φρέσκος) προτιμάται στην Πορτογαλία. Το αλάτισμα αποτελούσε τον παραδοσιακό τρόπο για να διατηρηθούν τα τρόφιμα για πολύ καιρό. Ο μπακαλιάρος είναι ένα εύκολο ψάρι, ταιριάζει με πολλές γεύσεις, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πορτογαλικό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super.//χαρακτηριστικά πιάτα της πορτογαλικής κουζίνας
REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super.//χαρακτηριστικά πιάτα της πορτογαλικής κουζίνας