TASTE/SPAIN

REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super.///χαρακτηριστικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας

 REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super.//χαρακτηριστικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας
/REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super.///Αν επισκεφτείτε την Ισπανία, αξίζει να ταξιδέψετε από πόλη σε πόλη για να γευθείτε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Αλλά ακόμα κι αν δε φτάσετε μέχρι εκεί, διαβάζοντας τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ισπανικής κουζίνας, θα ξέρετε τι να διαλέξετε από ένα ισπανικό μενού.
1. Pulpo a la Gallega
Το pulpo a la Gallega, ελληνιστί γαλικιανό χταπόδι, είναι το πιο φημισμένο πιάτο της Γαλικίας. Το χταπόδι γίνεται βραστό και γαρνίρεται με πάπρικα, χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο. Η γεύση του είναι ήπια, αλλά η υφή του μπορεί να μην ταιριάζει στους πιο ευαίσθητους ουρανίσκους. Το pulpo a la Gallega ίσως το συναντήσετε και με την ονομασία Pulpo a la Feria ή Pulpo a Feira. Ενίοτε, σερβίρεται με πατάτες, αν και όταν προστίθενται πατάτες και λαχανικά, μαγειρεύεται στο μάτι και η ονομασία του αλλάζει σε Pulpo a la plancha ή pulpo a la parilla.
2. Cochinillo Asado

Το cochinillo asado είναι ένα ολόκληρο ψητό γουρουνάκι, το οποίο είναι τραγανό εξωτερικά, ιδανικό για όσους τους αρέσει η πέτσα, ενώ το κρέας του είναι τρυφερό και ζουμερό. Τα εστιατόρια της Σεγκόβια φημίζονται για το cochinillo asado τους, όπως και εκείνα της Σαλαμάνκα. Αν και είναι λίγο τρομακτικό στην θέα, είναι πεντανόστιμο και μοιάζει με τη δική μας γουρουνοπούλα. 

About labros giotis

Από το Blogger.