TASTE

REVIMAL..GLOBAL..TASTE!!!! Super...με καρπούζι/Watermelon Refreshments

...με καρπούζι/Watermelon RefreshmentsFor English, scroll down
Ζέστη, πολύ ζέστη!! Καλοκαίρι μου θέλατε....μην αρχίσω τώρα, χιχι!!
Καμιά όρεξη για μαγείρεμα... για φαγητό... το μόνο που θέλουμε είναι φρούτα και νερό.
Δυο δροσιστικές συνταγές σας έχουμε σήμερα με το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο!
Νόστιμη γρανίτα καρπούζι με ελαφρύ άρωμα δυόσμου και μια πολύ εύκολη καρπουζολεμονάδα.

για 4 μπολάκια γρανίτα χρειαζόμαστε
500 γρ καρπούζι
4 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι λικερ δυόσμου ή άλλο λικέρ (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβουμε σε κομμάτια. Το λιώνουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το λεμόνι και το λικέρ. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα πλατύ μπολ. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες, με ένα πιρούνι το ξύνουμε καλά, το αφήνουμε πάλι να παγώσει και ξανακάνουμε το ίδιο μια ώρα μετά. Εγώ το ξέχασα και δεν το έκανα καθόλου αυτό. Όταν το θυμήθηκα, λέω τώρα πάει, θα προσπαθήσω να τρίβω κολόνα πάγου.
Ευτυχώς το λικέρ έκανε τη δουλειά του, με ένα πιρούνι και χωρίς τεράστια προσπάθεια έγινε ωραιότατη γρανίτα..το αλκοόλ που δεν παγώνει βοήθησε φαίνεται.


για 4 ποτήρια καρπουζολεμονάδα χρειαζόμαστε
1 κιλό καρπούζι
100 γρ ζάχαρη
2 λεμόνια
100 γρ νερό

Κόβουμε φλούδες από τα λεμόνια και μετά τα στίβουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό και τις φλούδες λεμονιού. τα βράζουμε όλα για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε τις φλούδες. Λιώνουμε στο μπλέντερ το καρπούζι, το σουρώνουμε σε μια κανάτα, προσθέτουμε το σιρόπι λεμονιού και ανακατεύουμε.

Και αφού σας δροσίσαμε να σας αποχαιρετήσουμε για λίγες μέρες. Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε υπέροχα όπου και αν βρίσκεστε :)

About Unknown

Από το Blogger.