ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..ΚΑΤΑΡ..ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ..ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Ποια κρίση στο Κατάρ; Νέα μείωση στις τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα (Τετάρτη 7/6) στις ασιατικές αγορές, καθώς συνεχίζεται η υπερπροσφορά του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, παρά την κρίση με το Κατάρ στον Περσικό Κόλπο, αλλά και την μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.
Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφηκαν στα 49,94 δολάρια το βαρέλι μειωμένες κατά 18 σεντς ή 0,4%.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 21 σεντς ή 0,4% στα 47,98 δολάρια το βαρέλι.


Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα, έδωσαν σήμερα στην δημοσιότητα κατάλογο με ονόματα προσώπων και οργανισμών που «συνδέονται με τρομοκρατικές» δραστηριότητες και, όπως ισχυρίζονται, υποστηρίζονται από το Κατάρ.
Τα πρόσωπα και οι οργανισμοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτόν «συνδέονται με το Κατάρ και βρίσκονται στην υπηρεσία ενός υπόπτου πολιτικού προγράμματος του Κατάρ», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.
Αυτό δείχνει ότι το Κατάρ «δηλώνει ότι πολεμά από την μία πλευρά την τρομοκρατία την ώρα που από την άλλη πλευρά υποστηρίζει, χρηματοδοτεί και δίνει στέγη σε τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
ΑΠΕ

Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έπαυσα να αναφέρομαι στις “αποκλίνουσες”, ως προς την ασφάλεια της Δύσεως αλλά και την σταθερότητα και την ασφάλεια την περιοχή της Μέσης Ανατολής, δύο εκ των ισχυρών κρατικών οντοτήτων της περιοχής του Αραβοπερσικού Κόλπου: του Ουαχαβιτικού Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ. Οι σχέσεις βακουφιακών ιδρυμάτων του ουαχαβιτικού βασιλείου με το σαλαφιστικό ισλαμιστικό κίνημα αλλά και του Εμιράτου του Κατάρ με την Μουσουλμανική Αδελφότητα (Al Ikhwan al Muslimûn) και επιφανείς ηγετικές της προσωπικότητές της, όπως ο Γιούσεφ Αλ Καραντάουι ο οποίος διαμένει στο Κατάρ και θεωρεί, αν και σουνίτης ο ίδιος, το σιιτικό ισλάμ ως “προοδευτικό”. Επίσης, εστηλίτευσα την ανοχή της Δύσεως στην υπόθεση της αναμείξεως των άκρως επικινδύνων αυτών ισλαμιστικών ριζοσπαστικών δυνάμεων, στην ούτω κληθείσα «Αραβική Άνοιξη» αποκαλώντας την, με πικρία, «ισλαμιστικόν χειμώνα». Αλλίμονον, έστω και πληττόμενος από αφόρητη μοναξιά, δικαιώθηκα.
Διαβάστε επίσης
 Ρομάν Πολάνσκι: Κλείνει ο φάκελος του βιασμού μετά από 40 χρόνια;
Ρομάν Πολάνσκι: Κλείνει ο φάκελος του βιασμού μετά από 40 χρόνια;
Οι Ευρωπαϊκές χώρες δυστυχώς, όπως και η τότε αμερικανική διοίκησις, εκώφευαν, διότι ήσαν πλήρεις ενθουσιασμού για την “δημοκρατική οδό” την οποίαν δήθεν διένοιγαν οι «αραβικές εξεγέρσεις» που άρχισαν από το 2010 στην Τυνησία με την αυτοπυρπόληση του πτωχού, πλανοδίου, τυνησίου οπωροπώλου Αλ Μπουαζίζι.
Η Δύσις είχε, ατυχώς, πιστεύσει ότι οι εξεγέρσεις αυτές θα είχαν αστικοδημοκρατικό χαρακτήρα, έστω και εάν το πολιτισμικό υπόβαθρο των περισσοτέρων εκ των εξεγερθεισών κοινωνιών ήτο ισλαμικό ή και πολυθρησκευτικό (όπως π.χ. οι Κόπτες στην Αίγυπτο, οι Χριστιανοί, Ισμαηλίτες και Αλλαουίτες εις την Συρία, κ.τ.λ.).
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

About Unknown

Από το Blogger.