ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΜΟΡΙΑΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ..!
 Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στο θέατρο ΟΥΗΛ. Έλαβε χώρα η πο κάτω εκδήλωση...
Οι μοριακές επιστήμες στην υγεία του ανθρώπου αναλύθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο ΟΥΗΛ.

 Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο  κ. Σωτήρης Ν. Νικολόπουλος PhD, Ms Διδάκτορας Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας. Η ομιλία του είχε θέμα «Η συμβολή των μοριακών επιστημών στην υγεία».
 «Η συμβολή των μοριακών επιστημών στην υγεία» με τον κ. Σωτήρη Ν. Νικολόπουλο PhD, Ms Διδάκτορα Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ΟΥΗΛ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Σύντομο βιογραφικό
Πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Μοριακής Ανάλυσης και Έρευνας (Σύγχρονη βιοεπιστημονική εταιρεία με εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία στη μοριακή ογκολογία. Πρόγνωση, διάγνωση και εξατομικευμένη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο. Ακριβής ποσοτικός και ποιοτικός προσδιορισμός σχετικών γονιδίων - βιοδεικτών και αποκάλυψη του μηχανισμού ανάπτυξης του όγκου για κάθε ασθενή σε επίπεδο DNA και RNA και έλεγχος ανταπόκρισης σε θεραπείες).
Η εκδήλωση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της οδοντιάτρου – δημοτικής συμβούλου Βιβής Τσεκούρα, η οποία και προλόγισε το κ. Νικολόπουλο.
Οι μοριακοί βιολόγοι-ερευνητές χρησιμοποιούν συγκεκριμένες τεχνικές της μοριακής βιολογίας για να διεξάγουν έργο,μα σταδιακά αρχίζουν και χρησιμοποιούν και άλλες τεχνικές οι οποίες προέρχονται από τους κλάδους της Βιοχημείας και της Γενετικής.

Καθώς πολλές φορές τα όρια των τριών αυτών κλάδων είναι δυσεύρετα,παρακάτω υπάρχουν οι γενικευμένοι ορισμοί τους:

Βιοχημεία ονομάζεται η μελέτη των χημικών ουσιών οι οποίες δομούν έναν οργανισμό,καθώς και τις ζωτικής σημασίας αλληλεπιδράσεις μεταξύ τους.Οι Βιοχημικοί επικεντρώνονται κυρίως στην δομή,λειτουργία και τον ρόλο των Βιομορίων.
Γενετική ονομάζεται η μελέτη των επιδράσεων των οποιονδήποτε γενετικών διαφορών σε έναν οργανισμό.
Μοριακή Βιολογία ονομάζεται η μελέτη των διαδικασιών της γενετικής Αντιγραφής,Μεταγραφής και Μετάφρασης,καθώς και της λειτουργίας του κυττάρου εν γένει.(Γενικευμένος Ορισμός)

About Unknown

Από το Blogger.