ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ!!!!!

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει ότι η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας και κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί την πολύπλοκη ιστορία του.!!!!!!!
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναγνωρίζει ότι η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας και κάλεσε την Άγκυρα να σεβαστεί την πολύπλοκη ιστορία του.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποια είναι η τοποθέτηση της αμερικανικής διπλωματίας στην προσπάθεια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρντμεντ, Heather Nauert, είπε: «Η Αγία Σοφία είναι ένα μνημείο εξαιρετικής σημασίας, το καταλαβαίνουμε και το σεβόμαστε αυτό. Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την Αγία Σοφία με τέτοιο τρόπο που θα σέβεται την παράδοσή της και την πολύπλοκη ιστορία της».

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν αυτή η τοποθέτηση σημαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στην ιδέα να μη μετατραπεί σε τζαμί, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έσπευσε να αποσαφηνίσει: «Δεν λέω καθόλου αυτό. Είναι μια περίπλοκη ιστορία και αναγνωρίζουμε ότι έχει μεγάλη σημασία για άλλες θρησκείες, πολλές θρησκείες. Και γι' αυτό απλώς θα ενθαρρύνουμε την τουρκική κυβέρνηση να το κάνει αυτό, για να το διατηρήσει».
ΣΑΝΟΥΤΟΣ

About Unknown

Από το Blogger.