ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.ΑΜΥΝΑ

ΣΟΚ...ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ...

ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ..!!!
Κυπριακή ΑΟΖ | Τούρκοι: Δεν λέει να κοπάσει με τίποτα η προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι μετά το Αιγαίο, βάζουν τώρα στο μάτι και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου, προγραμματίζοντας για σήμερα, Πέμπτη (04/05/2017) άσκηση με πραγματικά πυρά, νοτιοδυτικά της Μεγαλονήσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφημερίδες «Καθημερινή» και «Αληθινές Ειδήσεις», η Άγκυρα εξέδωσε τρεις συνολικά ναυτικές οδηγίες (NAVTEX). Με τις υπ’ αριθμ. 449 και 450/17 NAVTEX δεσμεύει περιοχές νοτιοδυτικά της Κύπρου στις 4 και 5 Μαΐου στο Οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ για ασκήσεις με πραγματικά πυρά και εκπαιδευτική δραστηριότητα ρυμούλκησης ηλεκτρονικής συσκευής από πολεμικό πλοίο.
Ωστόσο, με μια τρίτη NAVTEX, την 452/17, η Άγκυρα δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή νότια του Καστελλόριζου, για να εκτελέσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έχει θέσει, όπως είναι φυσικό, σε πλήρη επιφυλακή τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Λευκωσία: Καμία δημόσια αντιπαράθεση με την Άγκυρα
Την ίδια στιγμή, πάντως, η Κύπρος παρακολουθεί με νηφαλιότητα τους τουρκικούς τακτικισμούς, τους οποίους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέδωσε σε επικοινωνιακά παιχνίδια.
«Δεν πρόκειται να προβούμε σε μία δημόσια αντιπαράθεση με την Άγκυρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας την Τετάρτη (03/05/2017) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο ίδιος, μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταστρώσει σχέδιο για να αντιμετωπίσει περαιτέρω προκλήσεις από την τουρκική πλευρά.About Unknown

Από το Blogger.