ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΛΗΤΕΙΑ....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...ΕΝΑ ΚΡΑΤΟς..ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...
Η ΑΛΗΤΕΙΑ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ...
Οι δικηγόροι αρνούνται να εγκαταστήσουν μηχανήματα POS..
Οχι» λένε οι δικηγόροι στην εγκατάσταση μηχανημάτων POS, και μάλιστα χωρίς κίνητρα, ενώ προαναγγέλλουν ότι θα προσφύγουν δικαστικά σε βάρος της υπουργικής απόφασης με σκοπό την ακύρωσή της.

Μεταξύ των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που υποχρεούνται εντός τριών μηνών (από τις 13 Απριλίου του 2017) να εγκαταστήσουν POS και να δέχονται πληρωμή με κάρτα είναι και όσοι ασχολούνται με νομικές δραστηριότητες, ωστόσο σύμφωνα με την συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων η κοινή υπουργική απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί στο ΦΕΚ και οι οικείοι δικηγορικοί σύλλογοι δεν έχουν λάβει γνώση αυτής. Ως εκ τούτου επισημαίνουν ότι η ΚΥΑ είναι ακόμη ανυπόστατη "καθώς η νόμιμη δημοσίευση αποτελεί όρο του υποστατού των κανονιστικών διοικητικών πράξεων".

Επιπλέον οι δικηγόροι εγείρουν και άλλα ζητήματα, αφού ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι οι συναλλαγές αφορούν "καταναλωτές" υποστηρίζοντας ότι "κατά την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών ο δικηγόρος έχει σχέση εντολής με τον εντολέα του. Ο λήπτης, δηλαδή, των νομικών υπηρεσιών δεν είναι καταναλωτής και αντιστοίχως ο δικηγόρος κατά την παροχή των υπηρεσιών δεν είναι «προμηθευτής» εν τη εννοία της νομοθεσίας περί προστασίας καταναλωτών".


ΣΑΝΟΥΤΟΣ

About Unknown

Από το Blogger.