ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΤΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ...2017..


ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΟΔΥΣΕΙΑ...
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ...
Ήταν σαν σήμερα όταν ο Νίκος Καζαντζάκης άφηνε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Τιμώντας τη μνήμη του,  ομαδική έκθεση με τίτλο “Σπουδή στην Οδύσσεια” με τη συμμετοχή τριάντα πέντε εικαστικών δημιουργών.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μεικτής τεχνικής, όπου καθένας από τους καλλιτέχνες έχει επιλέξει τουλάχιστον μία λέξη από το εμβληματικό έργο του Καζαντζάκη, “Οδύσσεια”, δημιουργώντας ένα έργο βασιζόμενος σε εννοιολογικά και πραγματολογικά στοιχεία αυτής της λέξης.

Πρόκειται για λέξεις αθησαύριστες, καθώς δεν βρίσκονται σε κανένα λεξικό της Κοινής Νέας Ελληνικής, με αποτέλεσμα οι πίνακες να συντάσσουν ένα «Αλφαβητάρι» του έργου από το Α ώς το Ω.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι.ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ...
Η έκθεση θα ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, ενώ το 2017, που έχει ανακηρυχθεί «Έτος Νίκου Καζαντζάκη», θα φιλοξενηθεί στο Ζάππειο, όπου θα διοργανωθεί συνέδριο, 13 και 14 Οκτωβρίου, με θέμα «Ο Καζαντζάκης και η Πολιτική», υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΣΑΝΟΥΤΟΣ

About Unknown

Από το Blogger.