ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ..κατεχόμενα.. το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία

Είναι αδύνατο να υπάρξει διεύρυνση των σχέσεων των Τ/κ με τη νέα δομή του τουρκικού κράτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντεχνία των δασκάλων KTÖS, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.
Στη γραπτή δήλωση του γραμματέα της συντεχνίας, Μπεσίρ Μπαϊσάλ, αναφέρεται σε μια δομή που πάει την Τουρκία 200 χρόνια πίσω δομικά και πολιτιστικά, και εκτιμά ότι τον τουρκικό λαό περιμένει ένας ακόμη πιο δύσκολος αγώνας, καθώς η πίεση εναντίον του θα συνεχιστεί.
Κανένας που αισθάνεται Κύπριος και έχει κυπριακή ταυτότητα δεν μπορεί να έχει σύνδεση πολιτιστική και ιστορική με τη θεοκρατική, δικτατορική σημερινή Τουρκία, σημείωσε ο Μπαϊσάλ.


Η μικρή διαφορά μεταξύ του «ναι» και του «όχι» στο δημοψήφισμα στην Τουρκία, «δείχνει ότι ο δημοκρατικός διάλογος στην πολιτική ζωή της θα είναι ακόμη πιο σημαντικός από δω και πέρα», δηλώσει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Με επιστολές του μάλιστα, προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, ο κ. Ακιτζί  αναφέρει πως για τους Τουρκοκύπριους, όλοι οι ψηφοφόροι και αυτοί που είπαν «ναι» και αυτοί που είπαν «όχι», είναι ένα και το σημαντικό είναι η Τουρκία να είναι ενιαία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κλείνοντας την επιστολή του, έκανε λόγο και για τη στενή διαβούλευση με την Τουρκία σε ό,τι αφορά την επίλυση του κυπριακού.
ΣΑΝΟΥΤΟΣ
About Unknown

Από το Blogger.