ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ..ΕΠΙΜΕΝΕΙ...!!!!!.

Οι Τούρκοι δεν έχουν μπέσα: «Πουλάνε» τη Ρωσία μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στη Συρία;
Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την ώρα που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να χτυπήσουν τη Συρία με 59 Tomahawk, αλλάζοντας (;) στάση και η Τουρκία έτρεξε να πατήσει και στη… δεύτερη βάρκα για να είναι καλυμμένη. Είναι αυτό που λένε πώς ο Τούρκος δεν έχει μπέσα και εμείς οι Έλληνες το ξέρουμε πολύ καλά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήκωσε το δάκτυλο χθες στη Ρωσία και υπέδειξε στον Βλαντιμίρ Πούτιν πώς πρέπει να άρει την στήριξη του στον Σύρο πρόεδρο Μπασαρ αλ Άσαντ. Μέχρι τώρα και αφού «συνθηκολόγησε» με την Ρωσία προκειμένου να έχει τη στήριξη της και να κάνει την εισβολή στα συριακά εδάφη δεν είχε πει λέξη για να αμφισβητήσει τον Άσαντ. Το κάνει τώρα που ο Τραμπ αποφάσισε να βομβαρδίσει τη Συρία.

Μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι διεμήνυσε στους Ρώσους πως δεν κάνουν σωστά βήματα στο θέμα της Συρίας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Παρασκευή και όπως είπε του επισήμανε πώς η Άγκυρα παραμένει προσηλωμένη στην επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή απέναντι στην αγριότητα μίας επίθεσης με χημικά όπλα.

«Θα πρέπει να παραιτηθείτε της επιμονής σας στον Άσαντ και να επιτρέψετε να ξεκινήσει η μετάβαση στην επόμενη μέρα», αποκάλυψε ο Τσαβούσογλου πως είπε στον Σεργκέι Λαβρόφ και για να κρατήσει τα προσχήματα, πρόσθεσε πώς άσκησε κριτική και στη ρητορική των ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν μία λύση, την οποία θα αποφασίσει ο λαός της Συρίας. Προφανώς και δεν συμφέρει την Άγκυρα κάτι τέτοιο γιατί ο λαός της Συρίας θα στηρίξει και πάλι τον Άσαντ.
SANOYTOS

About Unknown

Από το Blogger.