.ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρον - άρον εγκαταλείπουν την Αθήνα..

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αφήνουν πίσω τους τον κλεινόν άστυ και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα, με προορισμό τις ιδιαίτερες πατρίδες τους στην ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα, με τα προβλήματα, ωστόσο, να περισσεύουν.
Νωρίτερα, κυκλοφοριακό χάος παρατηρήθηκε  στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και ειδικότερα στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, όπου για αρκετή ώρα επικρατούσε το αδιαχώρητο. Οι οδηγοί που κινούνταν στο συγκεκριμένο τμήμα έπρεπε να οπλιστούν με αρκετή υπομονή, καθώς σχηματίστηκαν ουρές πολλών χιλιομέτρων.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, λίγο μετά τις 15:30 η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και πλέον η κίνηση των οχημάτων ιεξάγεται κανονικά σε όλα τα σημεία των εθνικών οδών.
Οι Αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, ενώ ήδη από τη Μεγάλη Πέμπτη (13/04/2017) ισχύουν τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ισχύει, σύμφωνα με την Τροχαία, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη διευκόλυνση της οδικής κυκλοφορίας.
Τη Μ. Παρασκευή για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι εξής απαγορεύσεις:
• Στη Νέα Εθνική Οδό (ΝΕΟ) και στην Παλιά Εθνική Οδό (ΠΕΟ) Αθηνών-Κορίνθου-Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου.
• Στη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000).
• Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
• Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
• Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από το 11ο χλμ. (Χ.Θ. 11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).
Ας ευχηθούμε .. ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ..!
SANOYTOS.
About Unknown

Από το Blogger.