ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΟΜΒΑ...ΤΡΑΜΠ...για το ΔΝΤ!!!

Τη συμπαράστασή του προς το δράμα που βιώνει ο ελληνικός λαός για το όγδοο έτος οικονομικής κρίσης που διανύει, φέρεται να εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ σημειώνοντας ότι σύντομα θα αποκαλύψει τις προθέσεις του σε σχέση με το ΔΝΤ.
Την πολιτική των ΗΠΑ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το θέμα της Ελλάδας θα αποκαλύψει τις επόμενες ημέρες ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, όπως προανήγγειλε ο ίδιος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το newsmax.com, αντέδρασε χαρακτηριστικά όταν κάποιος του ανέφερε το ελληνικό ζήτημα.
«Ελλάδα! Είναι σε τόσο τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο» είπε και απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο που του έκανε την ερώτηση είπε: «Είσαι Έλληνας;».


Ο Πρόεδρος δηλώνει στο Newsmax ότι σύντομα θα αποκαλύψει την πολιτική του για το ΔΝΤ και την Ελλάδα

Λιγότερο από 24 ώρες αφότου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκλεισε την τετραήμερη συνάντησή του στην Ουάσινγκτον, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε στο Newsmax τη Δευτέρα το βράδυ ότι θα αποκαλύψει σύντομα την πολιτική του προς τον οικονομικό κολοσσό και την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός πως δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες, ο Πλανητάρχης σημείωσε ότι πιθανότατα θα υποστήριζε τη διατήρηση του τρέχοντος επίπεδου χρηματοδότησης των ΗΠΑ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να το ακυρώσει.

«Θα έχουμε κάτι
για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες», ήταν η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ στο Newsmax, υπονοώντας ότι γνώριζε τα ερωτήματα σχετικά με το τι θα ακολουθήσει στην πολιτική του μεγαλύτερου μετόχου του ταμείου υπό τον νέο πρόεδρό του.

Ο πρόεδρος εν συνεχεία μίλησε σε μια ιδιωτική συνάντηση για συντηρητικούς δημοσιογράφους στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Και κατέστησε σαφές πως καταλαβαίνει τη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας. Μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωζώνη (τα 19 μέλη της Ευρωζώνης που ασκούν τον έλεγχο του Ευρώ), το ΔΝΤ είναι ένα από τα μέλη της τρόικας – των τριών πιστωτών που χορήγησαν δάνεια από το 2010 για να διατηρήσουν την ελληνική οικονομία στη ζωή.

«Ελλάδα. Βρίσκονται σε μια τέτοια τρομερή κατάσταση εκεί, είναι απαίσιο», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ έγιναν ένα μήνα μετά τον διορισμό του David Malpass στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ασκεί εδώ και πολλά χρόνια κριτική στο ΔΝΤ. Στη συνέχεια επέλεξε άλλο ένα σκεπτικιστή απέναντι στο Ταμείο, τον Adam Lerrick, ως αναπληρωτή του Malpass.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εαρινής συνάντησης του ΔΝΤ / Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, οι συμμετέχοντες κατέστησαν σαφές ότι είχαν έντονη ανησυχία για το πώς θα αντιμετωπίζονταν από την κυβέρνηση Τραμπ.

«Είναι σημαντικό το ΔΝΤ και οι πιστωτές να επιτύχουν έναν αξιόλογο συμβιβασμό που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε στο Newsmax ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Περιμένουμε να δούμε τι σκέφτεται η νέα διοίκηση στις ΗΠΑ».
ΣΑΝΟΥΤΟΣ

About Unknown

Από το Blogger.