ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.ΑΜΥΝΑ

,,,ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ!!!!!!!

.
.. ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ...????
Στην περιοχή του Σαρανταπόρου φαίνεται ότι κατέπεσε το ελικόπτερο UH-1H της Αεροπορίας Στρατού, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, με τις πρώτες πληροφορίες από το σημείο να αναφέρουν ότι ένας εκ των επιβαινόντων σε αυτό, έχει εντοπιστεί ζωντανός.
ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ... ΣΕ ΜΙΑ ΠΤΗΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ..
.Πτήση πάνω από το σημείο όπου συνετρίβη το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι, στη δύσβατη περιοχή στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, πραγματοποίησε την Παρασκευή, με ελικόπτερο ομοίου τύπου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ....ΜΗΠΩΣ ΤΟ Ε/Π  ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ??????

ΜΗΠΩΣ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ, ΜΗΠΩΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ.....ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ...ΝΑ..??????????

Αλβανία-Τουρκία σε …νέα Ανθελληνική συμμαχία!
 Ο Έντι Ράμα σπάει όλα τα «κοντέρ» ανθελληνισμού, με αποκορύφωμα την απαίτησή του να διακοπούν οι Ελληνικές έρευνες για πετρέλαια ..
Τρομοκρατία κατά Β/των
Ο Εθνικός Σύλλογος αναφέρεται επίσης σε περιστατικά τρομοκράτησης των Ελλήνων μειονοτικών, όπως αυτή του περασμένου Οκτωβρίου, όταν Αλβανοί επιτέθηκαν σε Έλληνες στο χωριό Δερβιτσάνη.  Από το 1992 μέχρι σήμερα – προσθέτει- ήταν πάμπολλα τα επεισόδια με θύματα Έλληνες μειονοτικούς με πλέον αξιοσημείωτο εκείνο της δολοφονίας του 37χρονου Έλληνα Αριστοτέλη Γκούμα από τη Χιμάρα στις 12 Αυγούστου 2010, από Αλβανούς εθνικιστές, επειδή επιθυμούσε να μιλάει δημόσια την μητρική του γλώσσα.
 Ένα άλλο κεφάλαιο αφορά την πολιτιστική αλλοίωση που επιχειρείται, με την καταστροφή των ελληνικών επιγραφών σε αρχαίες και μεσαιωνικές τοποθεσίας, επιχείρηση στην οποία πρωτοστατεί η Αλβανική Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το πιο πρόσφατο κρούσμα είναι  η καταστροφή ελληνικής επιγραφής στο κάστρο του Πόρτο Παλέρμο, στη Χιμάρα.

Για την εκπαίδευση
Εκτενή αναφορά κάνει και στα ζητήματα εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, και τις αλυτρωτικές αναφορές στα βιβλία και γεωγραφίας της Αλβανίας, τα οποία   διδάσκονται και οι μαθητές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Τέλος ο Σύλλογος, επισημαίνει ότι στη  δημόσια διοίκηση η χρήση της ελληνικής γλώσσας είναι ανύπαρκτη, ακόμα και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υφίστανται συνεχώς βανδαλισμούς οι πινακίδες που είναι γραμμένες στα Ελληνικά.
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ...
Με αφορμή τα εγκάινια του μεγαλύτερου τεμένους στην Ευρώπη, που χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία, και θα λειτουργει δίπλα από το εθνικό κοινοβούλιο, κατέστη σαφές ότι στρατηγική επιλογή του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, είναι να καταστήσει την Αλβανία ως δορυφόρο προώθησης των Τουρκικών επιδιώξεων στην περιοχή των Βαλκανίων, δημιουργόντας έτι περαιτέρω, προβλήματα στις ήδη τεταμένες σχέσεις των Αλβανών με τους γείτονες τους , όπως τους Σέρβους.
ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Η παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του τεμένους πέρα από την συμβολική αξία, έδωσε την δυνατότητα στον Τούρκο Πρόεδρο να προχωρήσει σε ένα νεο-οθωμανικό show παρουσία Αλβανών μαθητών που φοιτούν σε Μουσουλμανικά σχολεία χρηματοδοτούμενα από την Άγκυρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν συνοδευόταν από εκατό τούρκους επιχειρηματίες που έλαβαν μέρος σε διεξοδικές συζητήσεις με Αλβανούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες με κύριο πιάτ, τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις αλλά και επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, της ενέργειας, και της υγείας.

Η διείσδυση της Τουρκίας στην γειτονική χώρα αρχίζει να λαμβάνει χαρακτηριστικά θεσμικής και κρατικής "άλωσης" αφού, Τούρκοι έχουν αναλάβει την εκπαίδευση Αλβανών συναδέλφων τους στους τομείς της άμυνας, της αστυνόμευσης και της υγείας, δημιουργόντας με αυτόν τον τρόπο μια συγκεκριμένη κουλτούρα δράσης και ένα ισχυρό πλέγμα αλληλεγγύης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η προσπάθεια του Ερντογάν να δημιουργήσει δορυφόρους επιρρόης στα Βαλκάνια δεν είναι τυχαία και καινούρια. Αποτελεί μέρος της θεώρησης του Τούρκου Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, για την νεο-οθωμανική σφαίρα επιρροής της γειτονικής μας χώρας στα Βαλκάνια με όπλο την θρησκεία αλλά και την οικονομική εξάρτηση.

Αυτή η πολιτική όμως δεν είναι χωρίς αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Και μπορεί στο εξωτερικό η ανοχή της Τουρκίας στην καλλιέργεια της ψευδαίσθησης για την "Μεγάλη Αλβανία" να μην τον αφορά άμεσα, αλλά οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον δρόμο που έχει πάρει δεν είναι απλά έντονες αλλά φαίνονται να του κοστίζουν και προεκλογικά. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα ξέρουμε.
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ,,,ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ.
.Στις θέσεις της δείχνει να παραμένει η ΠΓΔΜ σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με το όνομα, χρεώνοντας εμμέσως πλην σαφώς στην ελληνική πλευρά τη μη επίλυσή του.
Ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός, μπορεί να προσφέρουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη, αλλά, τελικά, πάντα οδηγούν σε καταστροφές και συγκρούσεις. Ειδικά στα Βαλκάνια, η εμπειρία του παρελθόντος επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση, που είναι απαραίτητη για την επίτευξη λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, διότι η προπαγάνδα που συντηρείται στα Σκόπια, άσχετα με το εάν εκ των πραγμάτων μπορεί ή όχι να θέσει ζήτημα εδαφικών διεκδικήσεων, συνιστά απειλή, επειδή δηλητηριάζει την κοινή γνώμη και εκτρέφει τον αλυτρωτισμό».
ΣΑΝΟΥΤΟΣ

About Unknown

Από το Blogger.