ΑΙΓΑΙΟ

ΚΥΠΡΟΣ΄¨ Προκρίνω λύση δύο κρατών

ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΝΑ ΠΟΔΙΑ....
Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ...ΣΕ ΟΛΑ...ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ...!!!

Σαφής έως και κυνικός παρουσιάζεται ο Σερντάρ Ντενκτάς ως προς τις θέσεις και τις στοχεύσεις του στο Κυπριακό.

Ο κληρονόμος των πολιτικών παρακαταθηκών του πατρός του Ραούφ Ντενκτάς σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημερίδα δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών, απορρίπτοντας ακόμα και τη συνομοσπονδία, ενώ ούτε και η προσάρτηση περιλαμβάνεται στις επιλογές του.

"Αναμένουμε ότι η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα σταματήσει τις όποιες δράσεις αφορούν στους υδρογονάνθρακες του νησιού. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα μέτρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντά της στην περιοχή. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, η στάση των Ελληνοκυπρίων, οδήγησε στην κατάρρευση των συνομιλιών για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Η εν λόγω ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας Χουσεϊν Μουφτούογλου, ήρθε ως απάντηση σχετικά με τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με εταιρεία υδρογονανθράκων στις ΗΠΑ στις 22 Μαρτίου.
 Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτό το πλαίσιο, τα προηγούμενα χρόνια, τέτοιες δράσεις οδήγησαν στην αποτυχία των προσπαθειών για συνολική διευθέτηση του Κυπριακού. Δραττόμαστε της ευκαιρίας να τονίσουμε για ακόμα μια φορά, ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως επίσης και των δικαιωμάτων της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου".

About Unknown

Από το Blogger.