ΑΙΓΑΙΟ

Επιμένει ο Σουλτάνος στο χαρακτηρισμό «φασίστες»

«Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν επιρρίπτετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
Οι Τούρκοι ψηφοφόροι που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν από αύριο να ψηφίζουν για το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση.Σε πόλεμο εξελίσσεται η κόντρα Τουρκίας- Γερμανίας με αφορμή τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου στην Τουρκία.
Ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη επέμεινε στο χαρακτηρισμό «ναζιστές».
«Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται».
«Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν επιρρίπτετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.
Οι Τούρκοι ψηφοφόροι που διαμένουν στη Γερμανία μπορούν από αύριο να ψηφίζουν για το δημοψήφισμα του Απριλίου στην Τουρκία με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση.
Στις δηλώσεις Ερντογάν αντέδρασε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας: «Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κατηγορεί την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ότι χρησιμοποιεί «ναζιστικές μεθόδους» σε βάρος των Τούρκων πολιτών στη Γερμανία, πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω την ενσωμάτωσή τους».
«Η ρητορική του Ερντογάν με έχει αφήσει άναυδο» επισήμανε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.
«Σύντομα, πεισματικά θα καταστρέψει (τη διαδικασία) της ενσωμάτωσης που έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια στη Γερμανία. Το να επιδιορθώσουμε τη ζημιά θα μας πάρει χρόνια» τόνισε ο Σόιμπλε.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί έναν ελληνοτουρκικό πόλεμο.
•Η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα στην Κύπρο.
•Γίνεται η διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει την Κύπρο στρατιωτικά αν εμπλακεί παράλληλα σε πόλεμο σε Αιγαίο ή Θράκη.
•Από το 1987 κιόλας γίνεται η πρόβλεψη ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εξοπλίζεται σε ρυθμούς που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να ακολουθήσει . Γίνεται μάλιστα συγκεκριμένη πρόβλεψη για αύξηση σε διπλάσιο αριθμό αεροσκαφών F-16 των Τούρκων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
•Οι προτάσεις των Αμερικανών είναι να συνεχιστεί η παροχή βοήθειας και σε Ελλάδα και σε Τουρκία με οπλικά συστήματα που θα κάνουν τις δυο χώρες να …αισθάνονται πιο άνετα η μία απέναντι στην άλλη, με στόχο τις την αύξηση των πωλήσεων από αμερικανικές βιομηχανίες, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τις εξοπλιστικές ανάγκες της Ελλάδας και της Τουρκίας!


Read more: http://www.newsbomb.gr/About Unknown

Από το Blogger.