ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ…που έχουμε γνωρίσει!!!!

ΟΙ  ΝΕΡΑΙΔΕΣ…που έχουμε γνωρίσει!!!!

Φόρεσε τα φτερά σου και προετοιμάσου για ένα μαγικό νεραιδοόνειρο αναζήτησης σε όλο τον κόσμο ταξίδι.
Το ξέρεις οι νεράιδες…είναι κρυμμένες και φυλάγονται οι νεράιδες μούφα τις βρίσκεις παντού στο χωριό στην πόλη στο βουνό άλλοτε στην θάλασσα να κολυμπούν και να κάνουν ηλιοθεραπεία ακόμα και στον κήπο του σπιτιού σου. Αρκεί να κοιτάξεις προσεκτικά με τα μάτια που πρέπει…έχουμε πολλά μάτια και πολλές φορές δεν βλέπουμε…γιατί άραγε…τι είναι αυτό που δεν μας το επιτρέπει.
Να θυμάσαι πως μόνο τα μάτια της αγάπης σου επιτρέπουν να κοιτάξεις παντού και εκεί είναι σίγουρο πως θα την εντοπίσεις.
Υπάρχουν και οι μολυσμένες Νεράιδες…είναι αυτές που έχουν φίλους μέντιουμ και χαρτορίχτες, φλυτζανούδες και κομπογιαννίτες.
Αν τολμήσεις να είσαι ένας από αυτούς που θα τις αποκαλύψει κινδυνεύει…να πάει και φυλακη…ίσως την άλλη μέρα να τον επισκεφθεί ο δικαστικός επιμελητής ναι  καλά ακούσατε.
Υπάρχουν όμως και οι νεραιδοφίλοι  αυτοί και αν είναι υποκριτές και ψευτοκαλοθελητές όλα για το συμφέρον μα ναι και στο νεραιδοχωριό συμβαίνουν και αυτά…αυτοί είναι μαγικοί, συναρπαστικοί και πάντα κακοί.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΡΑΙΔΑ
Η λέξη νεράιδα προέρχεται από την ελληνική λέξη Νηρηίδα, που ήταν κόρη του βασιλιά και θαλάσσιου θεού Νηρέα.
Άλλες ζούνε σε παρέες νεραιδοπαρέες και άλλες μόνες, άραγε γιατί πάντα υπάρχει μια αιτία ένα γιατί. Η νεράιδα είναι μυστηριώδης και ο καθένας την ερμηνεύει διαφορετικά.
Νεραιδοβασίλειο είναι ο κόσμος τους εκεί που εωνεται με τον κόσμο μας..στην θάλασσα, στη φύση, αλλά και στη σοφία μας ονομάζεται και αλλόκοσμος, ‘Αβαλον και Τιρ-να-ν-Ογκ.
Οι Κέλτες έχουν περισσότερες και συχνές επισκέψεις με νεράιδες. Αλλά και στη Σκωτία τον 18ο αιώνα κάποιος είδε μια νεραιδοπομπή φορούσαν φανταχτερά ρούχα, ήταν καβάλα σε άλογα στολισμένα με χρυσά στολίδια και τα κοσμήματα που φορούσαν άστραφταν, καθώς έπιναν από ασημένια κύπελλα.
Δεν χρειάζεσαι γυαλιά για να τις δει κανείς, πολλά παιδιά λένε ότι βλέπουν νεράιδες και πολλοί μεγάλοι θυμούνται ότι τις έβλεπαν όταν ήταν μικροί, έστω και αν δεν τις βλέπουν τώρα, για κάποιο λόγο μικροί βλέπουμε νεράιδες, όμως ξεφεύγουμε από την ουσία.
Η Ιρλανδία είναι μια χώρα επίσης με μεγάλη παράδοση στην νεραιδοχώρα με πολλές ιστορίες και παραδόσεις, όπως επίσης θα δουμε τις καλές, τις κακιές και τις άσχημες…σας θυμίζει κάτι….

                    Σανούτος Βαλαωρίτης
    Κοινωνιολόγος-Ονειροπαρμένος

About Unknown

Από το Blogger.