Βιβλίο

Βιβή Κοντοπούλου: "Διάφανος Κύκνος"

Βιβή Κοντοπούλου. Βιογραφικό.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βέροια. Σπούδασε νηπιαγωγός, κάνοντας την ειδικότητα της κοντά σε παιδιά με ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα. Κατόπιν δημιούργησε τον δικό της παιδικό σταθμό τα ζουζουνάκια στην Βέροια.Ασχολήθηκε χρόνια με το εμπόριο στην οικογενειακή επιχείρηση τους.Ασχολήθηκε με την εκτροφή μυδιών στο Μακρύγιαλο Πιερίας.Ζωγραφίζει ερασιτεχνικά με θέμα την αφηρημένη τέχνη. Παρουσιάζει την εκπομπή οι θησαυροί του βιβλίου σε τοπικό κανάλι.Περιστασιακά γράφει στην ημερήσια εφημερίδα,θέματα που έχουν σχέση με τους συγγραφείς και τα έργα τους.Παρουσιάζει τα βιβλία διακεκριμένων συγγραφέων με μεγάλη επιτυχία.Είναι ενεργό μέλος την Πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών. Είναι μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και φέρει τον τίτλο του κοσμήτορα.Είναι παντρεμένη με τον Ιάκωβο Δανιηλίδη. Έχει δύο γιους τον Άκη και τον Γιάννη.Παίζει σκάκι και διαβάζει ελληνική λογοτεχνία. Ζει μόνιμα στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Το πρώτο βιβλίο Η Ζωή Ένας Ωκεανός. Το δεύτερο βιβλίο της Το μυστικό της καρδιάς. το τρίτο ο διάφανος κύκνος. Ετοιμάζει το τέταρτο που θα κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες το δάκρυ του πατέρα. Το βιβλίο η ζωή ένα ωκεανός μεταφράστηκε στα Ιταλικά και θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία από γνωστό Ιταλικό εκδοτικό οίκο.
Κείμενο.
Η συγγραφή είναι ένα μικρόβιο που γεννιέται μέσα σου από την παιδική ηλικία. Ένα χαρτί κι ένα μολύβι είναι από τα πρώτα πράγματα που πιάνεις στα χέρια σου. Χαρίζεις όνειρα, ταξίδια, έρωτες, ίντρικες, δολοπλοκίες,μέσα από την καθημερινότητα.Ο πόνος, το πάθος, η αλήθεια, το ψέμα, της διπλανής πόρτας. Τα έργα της συγγραφικής μου πορείας είναι τρία. Με κύριο θέμα η δύναμη της φιλίας. Ένας δυνατός κρίκος ζωής μετά την οικογένεια.
Η ζωή ένα ωκεανός. Μια φιλία μεταξύ δύο γυναικών που ενώθηκαν από τα πρώτα βήματα της ζωή τους μέχρι τα βαθιά γεράματα.
Το μυστικό της καρδιάς. Μια διαφορετική φιλία μεταξύ ένος άντρα και μίας γυναίκας. Ένα σπάνιο χάρισμα που μπορεί να κρατηθεί, χωρίς το ερωτικό κομμάτι να την διαλύσει.
Ο διάφανος κύκνος. Ακόμη σπανιότερη φιλία μεταξύ μιας γυναίκας και ενός αγοριού που δεν μπόρεσε ποτέ να υποστηρίξει, αυτό που έχει γεννηθεί. Γεννήθηκε μέσα σε ένα ξένο σώμα. Ο επαναπροσδιορισμός φύλου.
Γράφεις τα γεγονότα που ζεις με ένα δικό σου φανταστικό τρόπο. Με ένα τρόπο που πραγματικά εσύ θέλεις να ζεις την εξέληξη. Την ανθρωπιά,, αν ζεις μέσα στα πλαίσια και γνωρίζεις το βάθος του κάθε ανθρώπου, ταυτίζεσαι περνώντας μέσα από τα έργα σου τον προβληματισμό, για το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας.
Ένα βιβλίο είναι ο καλύτερος μας φίλος, ένας φίλος που δεν θα μας προδώσει ποτέ. Αξίζει να διαβάζετε τους έλληνες συγγραφείς, που πραγματικά μέσα από τα έργα τους μπορείτε να ανακαλύψετε διαμάντια.
 Το βιβλίο σε ταξιδεύει σε ένα κόσμο που πραγματικά θα ήθελες να ζεις. Κοντοπούλου Βιβή.

About Unknown

Από το Blogger.