ΟΜΟΡΦΙΑ

7 συνηθισμένα λάθη που κάνετε όταν πλένετε το πρόσωπο

Το πλύσιμο του προσώπου συνήθως είναι το πιο εύκολο μέρος της ρουτίνας περιποίησης της ομορφιάς σας. Για το λόγο αυτό δεν και τόσο ασυνήθιστο οι άνθρωποι να κάνουν λάθη σε αυτό. Πρέπει να θυμάστε ότι ορισμένες ενέργειες μπορεί να έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, ακόμα και να δημιουργήσουν προβλήματα στο πρόσωπο.

Μην ξεχνάτε ότι το πρόσωπο είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός σας και θα πρέπει να του δείχνετε φροντίδα. Δώστε προσοχή σε ό,τι κάνετε τώρα και αλλάξτε όποιες συνήθειες προκαλούν προβλήματα.

1. Δεν πλένετε τα χέρια πριν πλύνετε το πρόσωπο
Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο λάθος: δεν πλένετε τα χέρια σας πριν πλύνετε το πρόσωπό σας. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν έχει νόημα να πλύνουν τα χέρια τους πριν πλύνουν το πρόσωπο, ειδικά αν χρησιμοποιούν τα ίδια καθαριστικά προϊόντα.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πλύσιμο των χεριών είναι ζωτικής σημασίας. Ο λόγος είναι ότι τα χέρια σας εκτίθενται συνεχώς σε βακτήρια επειδή αγγίζουν τόσες πολλές επιφάνειες.

Μερικά προϊόντα για τον καθαρισμό του προσώπου δεν είναι κατάλληλα για την απομάκρυνση αυτών των ακαθαρσιών, επομένως, αν τα χρησιμοποιείτε πριν πλύνετε τα χέρια σας, μπορεί να μολύνετε το πρόσωπό σας.

2. Δεν αγοράζετε καινούργια προϊόντα για χρόνια
Αναμφίβολα έχετε κάποιο αγαπημένο καλλυντικό προϊόν. Ίσως σας αρέσει γιατί είναι πολύ δροσιστικό, μυρίζει υπέροχα και είναι ήπιο με το δέρμα σας. Όμως ο κόσμος γύρω σας δεν μένει ίδιος και τα προϊόντα σας μπορεί να έχουν διαφορετική δράση λόγω του κλίματος.

Για το λόγο αυτό πρέπει να προσαρμόζετε τη ρουτίνα πλυσίματος του προσώπου σας.

Η υγρασία και η ζέστη του καλοκαιριού σας κάνουν να ιδρώνετε πιο πολύ από ό,τι το ξηρό κρύο του χειμώνα.

Βρείτε ποια καθαριστικά προϊόντα είναι καλύτερα για κάθε εποχή και να είστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Μην μένετε προσκολλημένοι σε κάποιο προϊόν.


Το ιδανικό προϊόν για το πλύσιμο του προσώπου αφαιρεί τις ακαθαρσίες, το μακιγιάζ και τα νεκρά δερματικά κύτταρα χωρίς να απομακρύνει τα φυσικά έλαια του δέρματός σας.

Βρείτε ένα καθαριστικό προϊόν που κάνει καλά τη δουλειά του (χωρίς να είναι υπερβολικά ελαφρύ, καθώς έτσι μπορεί να χρειάζεται να πλύνετε δύο φορές το πρόσωπό σας για να το καθαρίσετε πραγματικά).

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τα υπερβολικά σκληρά προϊόντα, επειδή προκαλούν στο δέρμα σας ερεθισμό και ξηρότητα.

3. Δεν κάνετε απολέπιση
Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις πρέπει να κάνετε καθημερινή απολέπιση στο πρόσωπο επειδή μπορεί να ξηράνει το δέρμα σας. Μερικά απολεπιστικά μπορούν να βλάψουν το δέρμα επειδή περιέχουν επιθετικές χημικές ουσίες. Γενικά, αρκεί απλώς να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε μέρα.

Ιδανικά θα πρέπει να κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα ή δύο φορές το μήνα, ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιείτε. Έτσι θα αποφύγετε την απώλεια της φυσικής απαλότητας του δέρματός σας και θα χρησιμοποιείτε το απολεπιστικό προϊόν σωστά.

4. Δεν προσέχετε το δέρμα σας
Ανήκετε στους ανθρώπους που σκουπίζουν επιθετικά το δέρμα τους μετά το πλύσιμο; Ίσως τρίβετε το δέρμα υπερβολικά δυνατά με την πετσέτα. Αν νομίζετε ότι όσο πιο δυνατά το σκουπίζετε τόσο πιο καθαρό θα είναι, κάνετε λάθος.

Μάλιστα, στην πραγματικότητα ίσως προκαλείτε μεγάλη ζημιά. Προσπαθείτε να χρησιμοποιείτε πάντα κυκλικές και απαλές κινήσεις: στο πλύσιμο, στην απολέπιση και στο στέγνωμα. Έτσι θα μειώσετε τις βλάβες και θα καθαρίσετε πιο αποτελεσματικά το δέρμα σας.

Όταν τελειώσετε το πλύσιμο, σκουπίστε απαλά το δέρμα σας με μικρές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια μαλακή πετσέτα. Μην το παρακάνετε και πάντα δείχνετε φροντίδα στο πρόσωπό σας.

5. Δεν χρησιμοποιείτε σωστά το καθαριστικό προϊόν
Πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το προϊόν που επιλέγετε για το πλύσιμο του προσώπου. Οι πόροι σας θα το απορροφήσουν μέχρι τα βαθύτερα στρώματα του δέρματός σας. Πρέπει επομένως να το απλώνετε με κυκλικές, πολύ ελαφριές και απαλές κινήσεις.

Αν οι κινήσεις σας είναι οριζόντιες ή κάθετες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να απορροφηθεί το προϊόν. Ξαναδιαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες για το καθαριστικό προϊόν σας: θα διαπιστώσετε ότι, αν και πρόκειται για αργή διαδικασία, έχει πολλές ωφέλειες.

6. Δεν χρησιμοποιείτε τη σωστή θερμοκρασία νερού
Επικρατεί η πεποίθηση ότι το καυτό νερό ανοίγει τους πόρους σας ενώ το κρύο νερό τους κλείνει. Αν και πρόκειται για διαδεδομένη πεποίθηση, στην πραγματικότητα είναι μύθος. Οι πόροι σας δεν έχουν μύες που τους ανοίγουν και τους κλείνουν.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι, αν επιλέξετε να πλύνετε το πρόσωπό σας με καυτό νερό, αυτό θα βλάψει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το δέρμα σας. Έτσι μπορεί να προκληθεί ανεξέλεγκτη ξηρότητα και να εμποδιστεί η παραγωγή σμήγματος.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ζεστό νερό, επειδή δεν προκαλεί βλάβη και διευκολύνει την απομάκρυνση των ακαθαρσιών. Το ζεστό νερό έχει επίσης πολύ πιο ευχάριστη αίσθηση.

7. Δεν ξεπλένεστε καλά
Η ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας δεν τελειώνει με το πλύσιμο του προσώπου σας. Ξεκινάει με αυτό επειδή, όταν το πρόσωπο είναι καθαρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τονωτικές λοσιόν, ενυδατικές κρέμες, ορούς και προϊόντα προστασίας για να το διατηρείτε υγιές.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι, αν δεν ξεπλένετε καλά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, αρχίζουν να συσσωρεύονται στο δέρμα.

Το αποτέλεσμα είναι φραγμένοι πόροι, ξηρό δέρμα και σπυράκια.

Είναι σημαντικό να ξεπλένετε καλά το πρόσωπό σας. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν είστε βιαστικοί το πρωί ή όταν είστε εξαντλημένοι το βράδυ.

Μην ξεχνάτε να ξεπλύνετε τη γνάθο, τις ρίζες των μαλλιών στο μέτωπο και τη μύτη σας. Αυτά είναι τα σημεία που παραβλέπουμε εύκολα.

Ίσως έχετε κάνει μερικά από αυτά τα λάθη αρκετές φορές όταν πλένετε το πρόσωπό σας ή ίσως να μην είναι αυτά που περιμένατε. Ίσως ακόμα και να σκέφτεστε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι σαπούνι και κρύο νερό.

Τώρα έχετε μια λίστα με σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε για μια καλή ρουτίνα περιποίησης της ομορφιάς σας.



About Unknown

Από το Blogger.